SERVIS LAPTOPOVA I RAČUNARA / OSNOVNE USLUGE

Naš tim ima veliko iskustvo u celokupnom  IT sektoru.  Posebnu pažnju posvećujemo oblasti održavanja hardvera, kako pojedinačno računara i laptopova – tako i čitavoj računarskoj mreži uključujući servere i administraciju. Ističemo projektovanje, izvođenje i održavanje računarskih mreža, WEB dizajn, SEO optimizaciju pretrage vaših sajtova, štampu velikih formata na najsavremenijim ploterima.

Ne postoje manji ili veći kvarovi i problemi – za nas je sve isto: vaš računar mora biti operativan i potpuno ispravan u najkraćem mogućem roku – najduže do 3 radna dana. Većina intervencija se završava u roku od jednog dana ukoliko se računar servisira kod nas.

Podjednako podrazumeva rešavanje softverskih i hardverskih problema vašeg računara ili laptopa bilo kog brenda počev od čuvanja Vaših podataka (pravljenja backup-a), testiranja svih hardverskih komponenti pojedinačno, preko zamene ili reparacije komponenti, čišćenja hardvera, čišćenja i optimizacije operativnog sistema do testiranja čitavog računra posle servisnih intervencija u radu pod maksimalnim opterećenjem operativnog sistema i svhih hardverskih komponenti.

 • Računar vam više nije pouzdan za rad – radi usporeno, nestabilno, izgubili ste internet konekciju, želite novu žičnu ili bežičnu (wireless) mrežu u vašoj kući ili kancelariji, imali ste podatake koje niste osigurali kopijama (backup-om), potrebna vam je reinstalacija operativnog sistema… Tu smo da vam pomognemo kako savetom tako i rešavanjem vašeg problema – odnosno servisiranjem vašeg računara i računarske opreme, vraćanjem vaših izgubljenih podataka,  projektovanjem ili samo instaliranjem računarske mreže u vaše kućno ili radno okruženje.
 • Kontaktirajte nas putem telefona ili našeg sajta na kome takođe možete postaviti bilo koje pitanje u vezi sa vašim problemom – bez ustručavanja! Ukoliko vaš problem ne možemo da rešimo putem telefona ili “daljinskom podrškom” (online), doći ćemo do vas ili vas sa zadovoljstvom primiti u naš servis.

Pre svake intervencije naši korisnici dobijaju procenu isplativosti intervencije

servis desktop racunara novi sad
servis laptop racunara novi sad

Profesionalna usluga

Izuzetan kvalitet i pouzdanost

Kratko vreme čekanja

Garancija na urađen servis

Veliki broj zadovoljnik klijenata

Pružamo najkvalitetnija rešenja i svojim mnogobrojnim klijentima garantujemo zadovoljstvo. Naši stručnjaci su osposobljeni da precizno i brzo dijagnostifikuju problem u vezi sa vašim računarom bilo da je u pitanju softverski ili hardverski problem.

*Dijagnostika besplatna ukoliko se servis vrši kod nas i ukoliko se odlučite za najmanje jednu od potrebnih intervencija

NAJTRAŽENIJE USLUGE U SERVISU

 • ČIŠĆENJE LAPTOP | DESKTOP RAČUNARA
 • NADOGRADNJA I ZAMENA KOMPONENTI
 • ZAMENA | POPRAVKA TASTATURA
 • ZAMENA | POPRAVKA SVIH VRSTA KONEKTORA
 • ZAMENA DISPLEJA
 • ZAMENA FLAT KABLOVA
 • ZAMENA PUNJAČA
 • ZAMENA BATERJI
 • POPRAVKE MATIČNIH PLOČA
 • POPRAVKE SVIH OSTALIH KVAROVA
 • INSTALACIJE
 • VRAĆANJE IZGUBLJENIH PODATAKA

NEMOJTE DOČEKATI DA VAŠ RAČUNAR POSTANE NEPOUZDAN ILI POTPUNO NEUPOTREBLJIV ZA RAD!

Potrebno je redovno održavati higijenu vašeg računara – prvenstveno se misli na uklanjanje prašine i povremenu zamenu termalne paste na hladnjacima komponenti vašeg računara. Druga bitna stvar koju povremeno treba testirati jeste vaš hard disk. Posedujemo fabričke servisne testove za svakog proizvođača hard diska posebno, pomoću kojih se sa velikom sigurnošću može utvrditi da li je i koliko vaš disk ispravan (koliko je ukupno časova radio, da li su mu ispravne sve memorijske ploče, elektronika i sl.). Još jedna od komponenti koju povremeno treba istestirati jeste napajenje računara. Naizgled može da deluje ispravo, rekli bi – radi! Sistem se podiže “normalno”, međutim kada se istestira čest je slučaj da se utvrde njegove oslabljene karakteristike koje utiču na rad – prvenstveno matične ploče, pa redom svih ostalih komponenti. Takvo naizgled ispravno napajanje može trajno oštetiti komponente i dovesti vas do gubitka podataka , većeg troška servisiranja ili nabavke celog novog računara…

UREĐAJ PRE I POSLE ČIŠĆENJA

 • Da bi ste ovo izbegli, uštedeli novac i vreme savetujemo  preventivno održavanje koje se odnosi na hardver – za desktop računare u periodu os 6 mesci i laptopove u periodu do godinu dana (zamena termalne paste na hladnjacima procesora i detaljno čišćenje svih komponenti od prašine).

U okviru intervencije čišćenja laptop ili desktop računara dobijate foto-dokumentaciju čitavog procesa (kako je uređaj izgledao pre i posle čišćenja). Takođe, vrši se zamena termalne paste i kompletna dijagnostika svih komponenti – gratis.

 • U uslugu preventivnog održavanja kada su veći sistemi (firme) i pitanju treba da spada i redovno pravljenje kopija (bekapovanje) vaših bitnih podataka na našim ili vašim diskovima i serverima. Čuvanje podataka odnosno ažuriranje kopija istih možemo da vršimo na dnevnom, nedeljnom, mesečnom nivou po dogovoru.

U koliko se desi da prilikom uključivanja Vaš računar ili laptop pokazuje vertikalene linije, beli ekran, ili da ne daje sliku uopšte a da pri tome kuler (ventilator na hladnjaku) radi – znajte da imate problem sa jednim od veći kvarova.

U većem broju slučajeva kada imate ovakve indikacije radi se o kvaru odnosno greškama u vezi sa grafičkim čipom.

Vršimo popravke i ovakvih kvarova na Vašem računaru, laptop, Playstation ili XBbox uređau. Ove popravke se svode na složene procese kao što su zamena ili prekuglavanje (reballing) čipseta, grafičkog čipa i prekuglavanje (reballing) drugih periferija (gragičkih kartica za desktop računare i slično).

Naš servis računara i laptopova sa velikim iskustvom vrši popravku (reballing) čipova profesionalnom mašinom što je idealno rešenje za gotovo sve uređaje i komponente računara ili laptopa. Uspešnost reballinga je 90%

Naš servis računara i laptopova Vam daje garanciju od 3 do 6 meseci na sve usluge raballinga (prekuglavanja) odnosno popravke čipova na Vašem laptopu ili desktop računaru u zavisnosti od naše procene stanja matične ploce, starosti laptopa, uslova korišćenja.

1.Proces skidanja BGA komponente – uklanjanje grafičkog ili drugog  čipa sa štampane ploče, uklanjanje starih kuglica (lemova) sa istog i sa matične ploče.

Specijalizovana mašina za lemljenje BGA komponenti

Oprema

2.Pozicioniranje kuglica za lemljenje pomoću šablona koji odovaga komponenti koja se lemi.

Odgovarajući šablon i kuglice odgovarajućeg prečnika za isti.

Oprema

3.BGA komponenta (čip) sa postavljenim kuglicama za lemljenje u kalup  postavlja se u mini pećnicu.

4.BGA komponenta (čip/procesor) je spremna za lemljenje na štampanu (matičnu) ploču pomoću namenske mašine iz stavke 1.

Vidi detaljnije o reballingu

Reballing je proces zamene postojećih kuglica koje predstavljaju kontakt između čipa i matične ploče. Svaki BGA čip ispod sebe ima kalajne kuglice, koje vremenom pucaju usleg procesa grejanja i hlađenja matične ploče. U retkim slučajevima sam BGA čip strada, jer je za njegovo izgaranje potrebna velika temperatura, što bi opet dovelo do paljenja samog laptopa.
BGA čip često strada usled nestručnog pokušaja da se sam čip zalemi, u servisu koji nije osposobljen za takve poslove. Tada i mi imamo problem, jer teže je popravljati nečije greške, nego otkloniti sam kvar. Usled visokih temperatura i mnogobrojnih temperaturnih ciklusa(hlađenje/skupljanje te grejanje/širenje) dolazi do zamora materijala, mikroskopskih pukotina koje prouzrokuju gubitak kontakta i pucanja lema. Zbog promene mikrostrukture lema koja prouzrokuje krt lem velike zrnaste strukture, lem je podložan lakom pucanju i nesigurnom kontaktu, gde je neophodna njegova zamena novim da bi se stvorio pouzdan i dugotrajan kontakt.

Reballing se sastoji iz sledećih faza:

 • Podešavanje temperature i pravljenje profila za prestojeći proces BGA čipa
 • Skidanje čipa sa podešenom temperaturom na IR mašini
 • Čišćenje matične ploče i skinutog BGA čipa, odstranjivanje starih kuglica i kalaja.
 • Nanošenje fluksa, tečnosti koja će dodatno očistiti kontakte i stvoriti bolje uslove za nov kontakt ploče i BGA čipa.
 • Nanošenje novih kalajnih kuglica na BGA čip, koristeći sito i određeni promer kuglica.
 • Lemljenje novih nanošenih kuglica na BGA čip, obično vrelim vazduhom ili IR mašinom ukoliko su kuglice sitnog promera.
 • Centriranje BGA čipa na ploču i njegovo zalemljivanje IR mašinom.
 • Čišćenje novog fluksa oko čipa i hlađenje ploče i BGA čipa.
 • Provera kontakta matične ploče i BGA čipa

Instalacija sistema se obično radi ako ste kupili nov računar bez operativnog sistema
ili je postojeći sistem previše spor i ima toliko problema da se njegova reparacija i otklanjanje uzroka nedovoljne funkcionalnosti ne isplati u smislu vremena koje je često potrebno da bi se takva intervencija efikasno i sa garancijom mogla uraditi.

Pre instalacije vrši se čišćenje i testiranje kompletnog hardvera kako bi bili sigurni da ima smisla raditi novu instalaciju. Za svaki hard disk, na primer, posedujemo fabričke servisne alate pomoću kojih se sa velikom sigurnošću može utvrditi da li je i koliko vaš disk ispravan (koliko je ukupno časova radio, da li su mu ispravne sve memorijske ploče, elektronika i sl.).

Ukoliko se ustanovi da je računar hardverski u potpunosti ispravan pristupamo čuvanju svih vaših podataka na naš server ili servisni hard disk (vrši se bekap podataka). Zatim sledi instalacija operativnog sistema koji je u skladu sa vašim hardverom u smislu njegovih performansi i vaših želja u smislu – za šta želite da koristite vaš računar. Sistem se optimizuje tako da se u toku njegovog korišćenja ne pojavljuju bespotrebna pitanja, nadogradnje (“apdejtovanja”) i slično.

Kada je reinstalacija operativnog sistema u pitanju – konfigurišemo i optimizujemo reinstaliranu verziju tako da se zadrži identično radno okruženje kakvo je bilo i pre reinstalacije u smislu prečica, organizacije Vaših podataka, programa/aplikacija koje ste koristili, sa podešenim internet konekcijama i sličnim detaljima.

Za starije računare preporučujemo instalaciju Windows 7 operativnog sistema, jer ne zahteva mnogo hardverskih resursa – u poslednje vreme najzastupljeniji je u kancelarijama. Windows 7 radi zadovoljavajuće na računarima sa najmanje 2 GB memorije i dual core procesorima od 2+ GHz, ukoliko je Vaš računar jako star, zadržite se na Windows-u XP (na žalost za ovaj i Windows Vista operativni sistem odavno ne postoji tehnička podrška za većinu stvari odnosno aplikacija koje se instaliraju na njih). Windows 7 i Windows 8 su često nekompatibilni i sa jako starim hardverom i aplikacijama.

Uz instalaciju operativnog sistema i potrebnih drajvera za svaki uređaj koji Vaš računar poseduje, instaliramo osnovne besplatne programe za obradu teksta, tabelarne proračune, poštu, muziku, filmove, snimanje diskova, internet, čitanje pdf dokumenata…

Posle instalacije sistema, računar je spreman za kućnu ili poslovnu upotrebu. Posebne programe instaliramo na zahtev klijenata.

Instalaciju operativnog sistema možemo raditi i kod Vas na licu mesta. Naša terenska služba pokriva ceo Novi Sad sa okolinom, vi samo pozovite –  zakažite termin i naš serviser dolazi u tačno dogovoreno vreme. Instalacija operativnog sistema traje oko dva sata, u koliko nisu potrebne dodatne nepredviđene intervencije.

Prvi korak kao i generalno kada je u pitanju servis račurara: vrši se čuvanje vaših podataka na naš server ili se pravi identična kopija (kloniranje) vašeg diska na servisni disk. Time se otklanja mogućnost da ukoliko dođe do problema u toku brisanja virusa ne dođe do nestajanja još nekog podatka koji je virus zahvatio-oštetio, a što nije retka pojava..

Vaš sistem (hard disk)  se skenira na servisnom račuranu i na taj način otklanja mogućnost  ne uklanjanja nekog  virusa/trojanaca koji bi u suprotnom slučaju kada se virusi skeniraju na vašem računaru bili aktivni u memoriji i ne bi mogli toliko efikasno da se uklone. Naravno postoje i mnogi drugi razlozi zbog kojih čišćenje sistema od virusa, bubica/trojanaca uklanjamo na ovaj način, neki od njih može biti i taj što je vaš računar u potpunosti neoperativan jer su ga virusi i slične stvari potpuno oštetile…

Nakon čišćenja / brisanja virusa vrši se reparacija, optimizacija i ažuriranje operativnog sistema kao i testiranje u radu pod opterećenjem svih resursa koje računar poseduje.

Po uklanjanju virusa u velikom broju slučaja vrši se reparacija dela registra operativnog sistema bez koga vaš rečurar ne bi mogao da radi ispravno, a koji je bio napadnut od strane virusa. Reparacija, optimizacija odnosno vraćanje vašeg sistema u normalno-operativno stanje bez reinstalacije se vrši iz razloga što je često to jedinoa optimalna opcija u smislu da na se na vašem računaru nalaze programi koje ne želite ili ne možete da aktivirate ponovo na jednostanan način, imate specifične konekcije ili podešavanja za koje moramo da konsultujemo vaše saradnike/programere…

Naš servis vrši uslugu spašavanje podataka sa svih vrsta digitalnih medija. Spašavamo  (vraćamo) podatke sa logički i fizički oštećenih diskova, USB memorija, memorijskih kartica, CD/DVD medija, RAID sistema , i svih ostalih vrsta digitalnih medija.

Spašavanje podataka vršimo isključivo u servisu, jer ovaj posao zahteva posebnu koncentraciju i tehnčku opremu. Često se jedna faza spašavanja radi i po par sati. Zato ako već imate taj problem, pozovite nas, objasnite nam tačan kvar ili direktno donesite disk kod nas.

Najčešći problemi sa kojima se susrećemo su kvar elektronike na hard disku, USB memorija se ne vidi u sistemu, obrisana particija sa podacima, greškom obrisani podaci, hard disk se ne vidi u BIOS-u…

VAŽNO JE da ne pokušavate sami da vratite podatke niti da vaš disk na bilo koji način dalje koristite jer to smanjuje mogućnost vraćanja podataka.

Pravite redovne kopije vaših bitnih podataka na eksterne memorijske medijume ili naš server!

Ovu uslugu nudimo u okviru paketa “preventivno održavanje vašeg računara” ili kao pojedinačnu uslugu – redovnog pravljenja kopija (bekapovanje) vaših bitnih podataka na naše ili vaše diskovime na dnevnom, nedeljnom, mesečnom… nivou po dogovoru.

Naš servis uz dogovor sa vama poboljšava performanse Vašeg računara tako što u njega ugrađuje novije ili komponente boljih performansi.

Pitanja nam možete postaviti putem telefona ili preko našeg sajta u meniju “Kontakt”. Odgovore i predloge rešenja ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.

“Daljinska podrška”

Takođe pružamo i “daljinsku podršku” – Uveli smo i program za daljinsku podršku i popravku računara naših novih i starih klijenata. Program se zove Team Viewer i besplatno se skida sa interneta, za sve one koji ga nemaju u računaru. Pokreće bez instalacije. Stari klijenti već imaju taj program kod sebe na ekranu, jer je to program koji savetujemo kao deo osnovnog softverskog paketa vašeg računara.

Ako vidite manji problem, nazovite naš servis na telefon u bilo koje vreme i recite nam opis problema. Ako serviser proceni da je kvar rešiv pomoću daljinske podrške, reći će vam da uključite program za daljinsku podršku i da pročitate korisničko ime (user id) i šifru ( pass). Posle toga ne dirajte ništa na računaru, prepustite sav posao serviseru i možete gledati kako popravka teče. Ovo će vam uštedeti novac i vreme.

Ovde možete preuzeti besplatnu verziju:
TeamViewer – download

Napravite sopstvenu mrežu !

Bavimo se i projektovanjem, izradom i održavanjem računarskih mreža u vaše kućno ili radno okruženje –  profesionalni, sa garancijomi kvaliteta.

Povezivanje kablovskih ili ADSL modema , rutera – žičnih ili bežičnih.

Podešavanje postojeće konekcije i otklanjanje kvarova na postojećim računarskim mrežama.

Budite sigurni da znate gde idete – redovno ažurirajte svoje mape za navigacije.

Bavimo se i ubacivanjem najnovijih mapa u sve tipove navigacija (Garmin, Prestigio, Blueberry, Mio, Medion, Wayteq i ostali…)

Sve ove probleme i kombinaciju istih uklanjamo u najkraćem mogućem roku -najduže do tri radna dana, uglavnom i u toku jednog radnog dana u koliko se inervencije obavljaju kod nas u servisu

Pitanja nam možete postaviti putem telefona ili preko našeg sajta u meniju “Kontakt”. Ovgovore i predloge rešenja ćete dobiti u roku od nekoliko minuta. Takođe pružamo i daljinsku podršku o kojoj možete pročitati više u meniju “tehnička podrška” – iznad na ovoj stranici.